Clematis, Rozen en Specialiteiten markt

Terug naar activiteiten

Clematis-, Rozen- en Specialiteitenmarkt  za. 19 augustus van 10.00 – 17.00 uur.
Dé gelegenheid om een uitgekiende combinatie van clematis en bijpassende roos aan te schaffen! Tevens zijn collega-kwekers van naam uitgenodigd met hun allernieuwste specialiteiten op plantengebied.
De clematiskwekers Marco de Wit uit Boskoop en Wilhelm Krüse uit Duitsland komen met een uitgebreid assortiment clematissen, van zowel voorjaars- en zomerbloeiende, als groot- en kleinbloemige. Ook zullen de allernieuwste cultivars verkrijgbaar zijn. Kwekerij De Boschhoeve biedt de rijkbloeiende viticella soorten aan.
Nieuw dit jaar zijn enkele Clematis integrifolia soorten die speciaal worden gebruikt voor de teelt als snijbloem. Wij hebben er in het voorjaar enkele in onze pluktuin geplant om uit te proberen.

Rozenkwekerij Rozenrijk komt met prachtige, gezonde rozen, Green-Ice Nursery: tuincyclamen, kwekerij Schipper: botanische dahlia’s en salvia’s, kwekerij Ekkelboom: alpine- en liefhebbersplanten, kwekerij ‘Aan de Dijk’: schaduwplanten en grassen, De Tuinfee: klimvormen en steunmateriaal voor planten.

Lezing van Ton Hannink over het gebruik van clematis in uw tuin, om 11.30 uur in de grote schuur.
Leden van de Wageningse bloemschikclub maken prachtige bloemstukken waarin de sierlijke clematisbloemen zijn verwerkt.

In de tuin is de ‘mooie moestuin’ op zijn hoogtepunt, evenals de grote najaarsborders langs het grasveld. In de pluktuin is  volop gelegenheid een prachtig zomerboeket te plukken.

Entree € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.