Meimarkt

Terug naar activiteiten

Meimarkt za. 26 mei van 10.00 – 17.00 uur.
Tijdens deze gezellige tuinmarkt staan het erf en de boomgaard vol kramen en stands met allereerst natuurlijk heel veel tuinplanten, maar daarnaast ook vele mooie, lekkere of functionele tuinartikelen.
Denk hierbij aan tuinbeelden, potten en keramiek, tuingereedschap en meststoffen, tuintijdschriften, sappen, jam en honing, wilde bloemen- en kruidenproducten. Maar ook aan de fraaie metalen rozen- en clematissteunen van Berthold  Rave en de functionele tuinartikelen van De Tuinfee.

Bij de Plantendokter kunt u terecht met al uw vragen over plantenziektes. Neem een deel van de aangetaste of zieke plant mee, dat werkt het beste.

De volgende collega-kwekers zijn uitgenodigd:
rozenkwekerij Rozenrijk: gezonde rozen,
kwekerij Schipper: bijzondere eenjarigen en salvia’s,
Anke Pols: kleurrijke groenten, kruiden en bloemen voor de decoratieve moestuin,
Hein Meeuwissen/Rita van der Zalm: zomerbollen en –knollen, tevens prachtige bossen Alliums,
kwekerij Ekkelboom: alpine- en schaduwplanten,
kwekerij De Vinkentuin: romantische planten,
kwekerij Lewisia and Rhodohypoxis World: zeldzame rotsplanten en mini hosta’s,
kwekerij Hostadroom: hosta’s in vele soorten en maten.

Lezing: In de gerenoveerde kleine schuur houdt rozenkenner Elsie de Raedt uit België om 11.30 uur haar lezing ’Sterke rozen en solide vaste planten’.
Elsie de Raedt is auteur van drie boeken over tuinrozen, binnen het kader van ‘duurzaam tuinieren’. Ze heeft 18 jaar lang een B&B en open tuin gehad in de Loirevallei, alwaar ze haar 300 sterkste tuinrozen toonde aan een internationaal liefhebberspubliek. Er is een prachtige gele roos naar haar vernoemd door de Duitse rozenkweker Kordes. Tevens heeft ze een rozenparfum gecreëerd “Roses of Flandres’.

Entree voor de meimarkt bedraagt € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.