Open Voorjaarsweekenden

Terug naar Activiteiten

Open Voorjaarsweekenden in april.
Ruim 30 jaar bollen planten resulteert inmiddels in een lentetuin vol bloei, kleur en geur. Graag laten we iedereen in het weekend mee genieten van deze kleurrijke voorjaarsexplosie.
In de moestuinbedden, de schaduwtuin, de boomgaard en het grote grasveld zijn veel soorten narcissen, honderden tulpen en blauwe druifjes, sneeuwroem en sterhyacinten, hondstanden, kievietsbloemen en bosanemonen te bewonderen.
Verspreid door de gehele tuin en op de tuintafels staan terracotta potten in diverse formaten. Gevuld met kleurrijke combinaties van grote én kleine voorjaarsbollen een garantie voor wekenlange bloei. Wellicht doet u inspiratie op voor eigen tuin en terras.

Expositie Bert Loman
De hele maand april zal Bert Loman (van de Verborgen Tuinen in Voorst) in onze gerenoveerde kleine schuur een (verkoop-)expositie inrichten van bijzondere en unieke objecten, gemaakt van natuurlijke materialen uit tuin, berm en bos. Met bewonderenswaardig veel geduld verwerkt hij esdoornblaadjes, mosselschelpen, veren, eikeldopjes, zaaddozen en dit keer zelfs 10.000 beukennootdopjes! In het verleden is zijn werk o.a. te zien geweest in Orpheus en het CODA museum in Apeldoorn, de NH kerk in Voorst en de Levenstuinen van het Groot Hondschoten in Teuge. In de tuinen van Appeltern heeft hij meegedaan aan verschillende exposities, met als resultaat een flink aantal eerste prijzen.
Zijn eigen tuin zal in 2018 voor het laatst geopend zijn voor het publiek, daarna gaat hij zich helemaal toeleggen op het vervaardigen van objecten van papier, hout, metaal en natuurlijke materialen.

                 

Tijdens de opening op 2e paasdag (2 april) zal Bert Loman zelf aanwezig zijn op zijn expositie, daarna op iedere zaterdag en zondag in april. Behalve tijdens de Open Voorjaarsweekenden is de expositie natuurlijk ook te bekijken op donderdag en vrijdag, tussen 10.00 en 17.00 uur.
(Klik hier voor een leuk nieuwsitem over de tentoonstelling op Renkum nieuws)

U bent welkom in de tuin in april op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur, op 2e Paasdag i.p.v. 1e Paasdag.
Gratis toegang.