Sneeuwklokjesfeest

Terug naar activiteiten

Sneeuwklokjesfeest do. 8, vr. 9 en za. 10 februari van 10.00 – 17.00 uur.
Dit lentefeest is inmiddels uitgegroeid tot een must voor iedere liefhebber van bloeiende voorjaarsbollen, maar natuurlijk vooral van sneeuwklokjes. We hebben gespecialiseerde collega-kwekers uitgenodigd, met een uitgebreide collectie aan sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaarsbloeiende heesters en vaste planten.
In de schuur is veel plaats ingeruimd voor kramen met ‘galanthofilia’: variërend van sneeuwklokjeskaarten, botanische tekeningen, servetten, handbeschilderd servies, vaasjes en glaasjes, kleding en sieraden met sneeuwklokjes. In de tunnelkas vindt u voorjaarsbloemwerk, de eerste viooltjes en primula’s maar ook onze collectie pioenen en voorjaarsbloeiende heesters

Lezingen: donderdag om 12.00 uur houdt Wim Boens zijn lezing ‘Leucojum, het steeds maar kleiner wordende geslacht’. Leucojum telde ooit meer dan 20 soorten, maar nu is het geslacht gedecimeerd naar 2 soorten. De wilde soorten komen aan bod tijdens de lezing, maar de nadruk ligt op de nieuwste cultivars. De cultuur, met vermeerdering, bemesting, ziektes en groeiomstandigheden worden besproken.
Op zaterdag om 12.00 uur houdt Nieteke Roeper in de kleine schuur haar lezing ‘Hoe komen de sneeuwklokjes op Texel? ’ Over de boeiende historie en de huidige situatie van de sneeuwklokjesteelt op Texel.

Kwekers: Cathy Portier (B.): sneeuwklokjes, Helleborus en alpineplanten, Gert-Jan van der Kolk: Engelse sneeuwklokjes, kwekerij Valckenhof : biologisch geteelde inheemse bomen en heesters, De Boschhoeve: sneeuwklokjes, veel verschillende stinzenplanten, bijzondere voorjaarsbollen, witbloeiende narcissen en vroeg bloeiende bosplanten, voorjaarsbloeiende heesters van Rein en Mark Bulk uit Boskoop. Een collectie kleinbloemige clematissen is weer binnen en de ouderwetse bollenkisten liggen vol zakken met onze favoriete zomerbollen. Waaronder behalve Eucomis, Crocosmia, Acidanthera en Galtonia een grote collectie dahlia’s in zachte, diepe of spetterende kleuren, met een flink aantal nieuwe cultivars.

De tuin zal bij goed weer open zijn, in de boomgaard, enkele borders en het voorjaarslaantje zijn meer dan 350 verschillende sneeuwklokjes aangeplant.
De entree voor het Sneeuwklokjesfeest bedraagt  € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.
Voor de start van verkoop van Helleborussen van kwekerij De Hessenhof kijk op www.hessenhof.nl

8YCGNC

Open Sneeuwklokjesweekenden za. 17 en zo. 18, za. 24 en zo. 25 februari.
Open tuin en verkoop van sneeuwklokjes en andere voorjaarsbollen. In de loop der jaren zijn de (ruim 350 verschillende!)  sneeuwklokjes in de tuin uitgegroeid tot mooie forse pollen, waardoor de verschillen goed te zien zijn. De toegang is deze weekenden gratis. Ook de theeschenkerij is dan geopend.

Nog meer sneeuwklokjes kijken:
De alpenplantenkwekerij Cathy Poitier heeft sneeuwklokjesweekenden op 27 en 28 januari, 3 en 4 februari, 10 en 11 februari, 24 en 25 februari, telkens van 9.00 tot 17.00 uur. (www.galanthus.be)
Adres: Margareta van Vlaanderenstraat 27, B-8310, St. Kruis, Brugge, België.

De Nationale Sneeuwklokjes Collectie in de tuin van Annie Fallinger is dit jaar te bekijken op vr. 16, za. 17 en zo. 18 en op vr. 23 en za. 24 februari. Welkom van 10.00 tot 16.00 uur, de entree bedraagt € 2,- p.p.
Adres: Rijksstraatweg 100, 3316 EH Dordrecht

Sneeuwklokjes kijken op Texel, dagtochten georganiseerd door Nieteke Roeper en Gerda Bloem. Op za. 24 en di. 27 februari en do 1 en za 3 maart. Klik hier voor het complete dagprogramma.

Wij zijn met onze planten aanwezig op de Nettetaler Schneeglöckchentage op 17 en 18 februari in Duitsland. Beslist een aanrader voor elke liefhebber van sneeuwklokjes, bijzondere voorjaarsbollen, alpineplanten, kerstrozen en nog veel meer voorjaarsbloeiers
Tevens gaan we voor de tweede keer naar het Schneeglöckchenfest in Hiddenhausen (vorig jaar in Löhne) op 10 maart. Een zeer gezellig en succesvol evenement, niet ver van Osnabrück, vol voorjaarsbloeiers, sneeuwklokjes, kerstrozen en bloemen, maar ook fantastische wollen kleding en prachtig verfijnd mandvlechtwerk.

Sneeuwklokjes 4    Sneeuwklokjes 3