Workshops ‘De Boschhoeve’ 2018

Op een aantal middagen worden, verdeeld over het seizoen, bloemschikworkshops gehouden.
Er wordt vooral gewerkt met bloemen en groen uit onze eigen tuinen en kwekerij, waarbij er altijd een ruime keus is uit veel verschillende materialen.
U wordt ontvangen met koffie en thee, waarna u onder leiding van bloembindster Anke Pols aan de slag gaat met het onderwerp van die middag. Na gedane arbeid kunt u genieten van heerlijke taart en ronddwalen door de prachtige tuinen en de landelijk gelegen kwekerij.

workshops De Boschhoeve

U kunt kiezen uit de volgende workshops:

Paasworkshop.
Witte, bruine, gespikkelde, hele en halve eieren worden gecombineerd met hooi, buxus, veertjes en kwarteleitjes tot een prachtige paaskrans. In het midden kan thuis eventueel nog een windlicht of pot met narcissen of viooltjes geplaatst worden.
Datum: vrijdag 23 maart van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: 31,50 incl. alle materialen en consumpties.

 Zomerbloemenfeest.
In juni is bloemschikken altijd een waar feest. Op een glazen schaal maken we een schikking met veel mooie materialen om uit te kiezen: alliums, rozen en clematis gecombineerd met bloemen uit de tuin zoals vrouwenmantel, duizendschoon, tuingeraniums of monarda’s.
Datum: woensdag 20 juni, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 32,50 incl. alle materialen en koffie/thee met taart.

Kruiden en eetbare bloemen.
Een heerlijk geurende kruidenkrans maken we deze middag, met bijvoorbeeld venkel, lavendel, munt, salie, citroenverbena en tijm. Na de koffie en thee met bijpassende lekkernij maak je kennis met bekende en onbekende eetbare bloemen en plukken we in de tuin ieder ons eigen eetbare boeketje.
Datum: vrijdag 20 juli, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 29,50 incl. alle materialen, koffie/thee met lekkers.

Najaarsbundel. (volgeboekt)
Met pistachegroen, steeneik, kleine trosjes rozenbotteltjes, hortensia’s en/of lampionnetjes binden we op een touw een sfeervolle herfstversiering. Deze kan zowel hangend als liggend op een schaal of pot gebruikt worden.
Datum: woensdag 26 september, van 13.30 tot 16.00 uur
Kosten: € 30,- incl. alle materialen en consumpties.

Mediterrane krans.
Een royale krans van ranken wordt o.a. versierd met steeneik, asparagus, geurende tijm en eucalyptus en kleine dadeltrosjes. Deze krans blijft wekenlang houdbaar.
Datum: vrijdag 12 oktober, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 33,50 incl. alle materialen en koffie/thee met taart.

Voor opgave en/of informatie over de bloemschikworkshops kunt u contact opnemen met Anke Pols, tel. 0318-633992 (of 026- 4821231) of per e-mail: pols.nl@tiscali.nl