Workshops

Op een aantal middagen worden, verdeeld over het seizoen, bloemschikworkshops gehouden.
Er wordt vooral gewerkt met bloemen en groen uit onze eigen tuinen en kwekerij, waarbij er altijd een ruime keus is uit veel verschillende materialen.
U wordt ontvangen met koffie en thee, waarna u onder leiding van bloembindster Anke Pols aan de slag gaat met het onderwerp van die middag. Na gedane arbeid kunt u genieten van heerlijke taart en ronddwalen door de prachtige tuinen en de landelijk gelegen kwekerij.
U kunt kiezen uit de volgende workshops:

workshops De Boschhoeve

Bloemenmand met pioenen.
Dol zijn we op die prachtige grote bloemen van de pioen en in juni zijn ze dan ook op zijn best. Niet alleen in de border, ook in bloemwerk zijn ze schitterend. In deze schikking vullen we de pioenen aan met diverse bloemen en groen uit onze moederbedden en uit de pluktuin. Denk aan Zeeuwse knoopjes, vrouwenmantel, floksen, tuingeraniums en monarda’s.
U brengt uw eigen (tuin-)mand mee en aan het eind van de middag gaat u naar huis met een prachtig gevulde romantische bloemenmand.
Datum: woe. 28  juni, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 29,50 incl. alle materialen en koffie/thee met taart.

Zomerbloemen om te plukken en te eten.
Onze grote pluktuin wordt ieder jaar mooier en voller. Bloeiende vaste planten voor de snij zijn er gecombineerd met vele kleurrijke eenjarigen en dahlia’s. Hier een royaal zomerboeket plukken is een waar feest! Na het plukken van uw eigen boeket leren we om er een handgebonden korenschoof boeket van te maken. En tenslotte gaan we ook nog de tuin door om te ontdekken welke bloemen allemaal eetbaar zijn.
Datum: woe. 26 juli, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 25, = incl. bloemen en koffie/thee met taart.

Kruidenkrans en kruidenwandeling.
Een heerlijk geurende krans maken we deze middag, met bijvoorbeeld venkel, lavendel, munt, salie, citroenverbena en tijm. Na de koffie en thee met heerlijke taart maken we een informatieve wandeling door de tuin langs de vele kruiden in de moestuin en de kruidentuin. Ter afsluiting ontvangt ieder een citroenverbena of basilicumplant.
Datum: vrijdag 25 augustus, van 13.30 tot 16.30 uur.
Kosten: € 30,= incl. alle materialen, koffie/thee met taart.

Herfstkrans vol bessen en bottels.
Voor bloemschikken is de herfst een heerlijke tijd! Volop keus uit prachtige materialen als hortensia’s, rozenbottels en bessen, malusappeltjes en allerlei grote en kleine vruchten.
We combineren ze met klimop en groen uit de tuin tot een mooie grote herfstkrans, die de tuintafel wekenlang kan sieren.
Datum: vrijdag 22 september, van 13.30 tot 16.00 uur. (vol)
Extra dag: woensdag 20 september, van 13.30 tot 16.00 uur.

Kosten: € 32,50 incl. alle materialen en koffie/thee met taart.

Voor opgave en/of informatie over de bloemschikworkshops kunt u contact opnemen met Anke Pols, tel. 0318-633992 (of 026- 4821231) of per e-mail: pols.nl@tiscali.nl