Workshops ‘De Boschhoeve’ 2018

Op een aantal middagen worden, verdeeld over het seizoen, bloemschikworkshops gehouden.
Er wordt vooral gewerkt met bloemen en groen uit onze eigen tuinen en kwekerij, waarbij er altijd een ruime keus is uit veel verschillende materialen.
U wordt ontvangen met koffie en thee, waarna u onder leiding van bloembindster Anke Pols aan de slag gaat met het onderwerp van die middag. Na gedane arbeid kunt u genieten van heerlijke taart en ronddwalen door de prachtige tuinen en de landelijk gelegen kwekerij.

workshops De Boschhoeve

U kunt kiezen uit de volgende workshops:

Paasworkshop.
Witte, bruine, gespikkelde, hele en halve eieren worden gecombineerd met hooi, buxus, veertjes en kwarteleitjes tot een prachtige paaskrans. In het midden kan thuis eventueel nog een windlicht of pot met narcissen of viooltjes geplaatst worden.
Datum: vrijdag 23 maart van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: 31,50 incl. alle materialen en consumpties.

 Zomerbloemenfeest.
In juni is bloemschikken altijd een waar feest. Op een glazen schaal maken we een schikking met veel mooie materialen om uit te kiezen: alliums, rozen en clematis gecombineerd met bloemen uit de tuin zoals vrouwenmantel, duizendschoon, tuingeraniums of monarda’s.
Datum: woensdag 20 juni, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 32,50 incl. alle materialen en koffie/thee met taart.

Kruiden en eetbare bloemen.
Een heerlijk geurende kruidenkrans maken we deze middag, met bijvoorbeeld venkel, lavendel, munt, salie, citroenverbena en tijm. Na de koffie en thee met bijpassende lekkernij maak je kennis met bekende en onbekende eetbare bloemen en plukken we in de tuin ieder ons eigen eetbare boeketje.
Datum: vrijdag 20 juli, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 29,50 incl. alle materialen, koffie/thee met lekkers.

Najaarsbundel. (volgeboekt)
Met pistachegroen, steeneik, kleine trosjes rozenbotteltjes, hortensia’s en/of lampionnetjes binden we op een touw een sfeervolle herfstversiering. Deze kan zowel hangend als liggend op een schaal of pot gebruikt worden.
Datum: woensdag 26 september, van 13.30 tot 16.00 uur
Kosten: € 30,- incl. alle materialen en consumpties.

Mediterrane krans. (volgeboekt)
Een royale krans van ranken wordt o.a. versierd met steeneik, asparagus, geurende tijm en eucalyptus en kleine dadeltrosjes. Deze krans blijft wekenlang houdbaar.
Datum: vrijdag 12 oktober, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 33,50 incl. alle materialen en koffie/thee met taart.

Kerstworkshops ‘De Boschhoeve’ 2018

Festoen in kerstsfeer
Een hangende kerstversiering (gewikkeld op een touw) in grijs/groen tinten, afgewerkt met een sierlijke kerstklok. Sterk, lang houdbaar kerstgroen, steeneik en zilverstruikje worden afgewisseld met allerlei verschillende dennenappels. De festoen kan binnen of buiten aan de muur of een deur worden opgehangen, maar kan ook liggend gebruikt worden.
Datum: zaterdag 15 december, van 10.00 tot 12.30 uur.
Kosten: € 35,- (incl. koffie/thee en een lekker taartje).

Kerstkrans
Op woensdag 19 december maken we een mooie grote tafelkrans. We vullen de krans met mooi kerstgroen, skimmia, klimopbessen, malusappeltjes en natuurlijke kerstversieringen.
Voor de liefhebber zijn er ook nog kerstballen in diverse kleuren.
Datum: woensdag 19 december, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 39,50 (incl. koffie/thee en een lekker taartje).

Kerstloper
Deze middag maken we een smalle, langwerpige tafelversiering (ongeveer 60 cm.) met mooi, goed houdbaar kerstgroen en allerlei bijpassende versieringen. En zo vlak voor de kerstdagen kunnen er natuurlijk ook prima rozen aan toegevoegd worden, naar wens rode of witte.
Datum: vrijdag 21 december, van 13.30 uur tot 16.00 uur.
Kosten: € 38,50 (incl. koffie/thee en een lekker taartje).

Opgave: u kunt zich tot 10 dagen van tevoren opgeven bij Anke Pols, telefonisch 0318 – 633992 (evt. voicemail inspreken) of per mail pols.nl@tiscali.nl
Maar wacht niet te lang, want vol = vol.