Dahlia’s en andere Zomerbollen

Terug naar plantenassortiment

Zomerbollen gebruiken wij graag als smeerolie in onze borders. Prima voor het vullen van tijdelijke of permanente gaten. Of voor het pimpen van een saaie border door bijvoorbeeld gladiolen te mengen in harmonieuze of juist contrasterende kleuren. Wij strooien ze in de border en planten de bollen waar ze vallen, net als we in het najaar met de tulpen doen. Halverwege de zomer heb je ineens een kleurrijke en spannende border.

01 Dahlia Karma Choque _TVM9608   02 Dahlia Natal _TVL9896   03 Dahlia Jessicot Julie _TVM9607

Ook in potten verschaffen zomerbollen ons veel plezier. Al jaren staan er grote potten midden in de moestuin met Begonia bertinii. Vier knollen per pot zorgen voor flinke jurken blad en eindeloos veel bloemen, tot de eerste nachtvorst invalt. De enige verzorging bestaat uit water geven.
De roodsterretjes (Rhodohypoxis) in mooie terracottapotjes versieren al meer dan 20 jaar onze tuintafeltjes.

04 Gladiool bot.8827106   05 Gladiool _TVN6139   06 Gladiool _EVM7753

Veel zomerbollen zijn niet winterhard. De goedkopere soorten mogen in de grond blijven zitten (en eventueel bevriezen), het volgende seizoen kunnen we dan weer andere kiezen. De wat duurdere bollen worden gerooid en evenals de potten bewaard op een vorstvrije plaats. Dan heb je er de hele winter geen omkijken meer naar.
Vanaf het Sneeuwklokjesfeest hebben wij bollen en knollen in de zak. Vanaf eind mei zijn de opgepotte bollen als plant te koop.

03 Eucomis _TVO7341   01 Rhodohypoxis _TVO7377   02 Crocosmia _EVL2452

Dahlialijst
Zomerbollenlijst