Bric á Brac

Als oud en mooi goed samen gaan
Voor bezoekers valt er bij de Boschhoeve veel te genieten. Niet alleen van het plantenaanbod en de prachtige privétuinen (gratis toegankelijk) maar ook van de kleine ‘winkeltjes’ in de grote schuur.
In die winkeltjes kunnen liefhebbers van oud serviesgoed, glaswerk en woon- en tuinparafernalia hun hart ophalen. Op dit moment zijn spulletjes uit de tijd van onze voorouders razend populair. Bij de Boschhoeve is het zoekwerk al voor u gedaan en kunt u kiezen uit een verrassend veelzijdig aanbod uit binnen- en buitenland. Regelmatig wordt dit aangevuld met nieuwe vondsten.
01-tour-de-brocante-pan_1010163   03-tour-de-brocante-_lie9429

Serviezen met bloemmotieven en geslepen glaswerk doen denken aan vroeger maar zijn helemaal van deze tijd. Niets leuker dan oud en nieuw serviesgoed op een verrassende manier te combineren.

    

Oud linnengoed met randjes en kantjes is weer populair. Eeuwig zonde om het in de kast te laten vergelen. Het is echt een uitdaging om er een nieuwe functie te geven en dat kan op veel manieren.

02-tour-de-brocante-dsc_1797   04-tour-de-brocante-_lie9466

U blijft de hele zomer genieten van fraaie hoekjes in uw tuin. Bijvoorbeeld door ze op te vrolijken met een oude gietijzeren vaas, een tuintafeltje met krullen of een ornamentje met fraaie details.

04 kisten Bert IMG_2652   05 kisten Bert IMG_2653

Sinds kort kunt u ook voor stoere accessoires terecht. Daarbij kunt u denken aan oude kratten, veiling- en legerkisten en zinken gereedschapsbakken. In de bekende woonbladen zijn talloze voorbeelden te zien van verrassende toepassingen, bijvoorbeeld in de keuken.

01 kisten Bert IMG_2648   03 kisten Bert IMG_2651

De winkeltjes zijn, net als de kwekerij en de tuin, geopend van donderdag t/m zaterdag en op activiteitendagen.

Veluwezoom Brocante Route.
Sinds het voorjaar 2016 is de Veluwezoom Brocante Route van start gegaan.
Een opmerkelijk initiatief waarbij vier bijzondere bedrijven aaneen zijn geklonken, zodat er een heerlijk afwisselende brocante route te volgen is.
De route kan zowel met de auto als op de fiets gemaakt worden.
De Veluwezoom Brocante Route betekent: vertoeven en schatgraven op de mooiste plekjes, met brocante in verschillende stijlen, verse bloemen, tuinen en theeschenkerijen.

Onderstaande bedrijven maken deel uit van deze route:
Ulla en Mechteld van Villa Muze in Renkum
Marianne van Oud&Tiek in Oosterbeek
Tineke van De Engelse Serre in Bennekom
Dineke  van De Boschhoeve in Wolfheze

Volg ons ook op facebook: Veluwe Brocante Route