Nieuwsbrief de Boschhoeve augustus 2017

Nieuwsbrief aug 2017

Zomerbloemenfestijn.
Op zaterdag 5 en zondag 6, zaterdag 12 en zondag 13 augustus vieren we op De Boschhoeve de zomer, met een waar zomerbloemenfestijn.
De borders en de moestuin zijn dit jaar vroeg op hun hoogtepunt, het lijkt soms wel eind augustus. Door de droge, soms behoorlijk warme periodes in mei en juni zijn veel planten een stuk verder in ontwikkeling en bloei. En door de regelmatige regenbuien van de laatste weken staat alles er lekker fris bij. Gelukkig is de slakkenplaag dit jaar een stuk minder, we hebben weinig last gehad na het uitplanten van de vele dahlia’s en de groenteplanten.

Onze pluktuin, gelegen op een prachtig plekje van het grote terrein, is alweer het zesde jaar in gegaan. Elk jaar is het een verrassing wat er van terecht komt.
De vaste planten zijn in zes jaar tijd behoorlijk groot geworden, daar kan volop van geplukt worden. De eenjarigen worden vanaf begin mei tot eind mei gezaaid, afhankelijk van het weer. Niet iedere soort komt altijd even goed op, zeker niet na langdurige droogte. Dus sommige soorten moeten weer opnieuw gezaaid worden.
De lathyrus doet het helaas slecht dit jaar, daar valt niet zo veel van te plukken. Voor het eerst hebben we een stuk gaas beplant met clematissen voor de snij, deze ontwikkelen zich goed en bloeien volop.
De bedden met bloeiende eenjarigen zijn op dit moment een lust voor het oog, daar valt een echt zomerboeket te plukken met zinnia, cosmea, korenbloem, zonnebloemen, tabak, malva en malope.
Bloeiende zomerbollen als dahlia, Agapanthus, Crocosmia (monbretia) en Galtonia (Kaapse hyacint) zijn uiteraard ook te vinden in deze tuin.
Vanzelfsprekend zijn alle bloemen in onze pluktuin onbespoten.

U kunt tijdens deze dagen zelf een vers zomerboeket komen plukken of een kant-en-klaar boeket bij ons aanschaffen.
In Brabant zijn we bij een kweker weer mooie gladiolen in allerlei kleuren gaan halen. Deze verkopen we per stuk, zodat u daar zelf uw favoriete boeket van kunt samenstellen.
De rustieke kleine schuur wordt sfeervol ingericht met brocante meubels en vintage vazen en kannen met bijpassende sfeervolle boeketten van Ulla en Mechteld Kriegsman van Villa Muze uit Renkum.

U bent van harte welkom op het Zomerbloemenfestijn van 11.00 tot 17.00 uur.
In de theeschenkerij zorgen we voor verse koffie en thee met heerlijke taart, tulband, kruidkoek en hartige taartjes.
De entree is deze twee weekenden gratis.

Clematis, Rozen en Specialiteitenmarkt.
Zaterdag 19 augustus staat ons erf weer vol bloeiende clematissen en heerlijk geurende rozen tijdens de Clematis, Rozen en Specialiteitenmarkt.
Er is op de eerste plaats natuurlijk een uitgebreid assortiment clematissen, zowel voorjaars- als zomerbloeiende, en zowel groot- als kleinbloemigen. Ook de allernieuwste cultivars zullen aangeboden worden.
Rozenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de prachtige rozen van kwekerij Rozenrijk.
Collega-kwekers komen met alpineplanten, grassen en schaduwplanten, tuincyclamen, (botanische) dahlia’s en bijzondere salvia’s.
De dames van de Tuinfee  zijn aanwezig met allerlei klein tuingereedschap, handige klimvormen en steunmaterialen.
De Wageningse bloemschikclub tonen hun kunsten en maken prachtige bloemwerk waar de sierlijke clematisbloemen in verwerkt zullen worden.
Ton Hannink, wel bekend om zijn enorme kennis en enthousiasme, houdt om 11.30 uur een lezing in de grote schuur over het gebruik van clematis in de tuin.

Op 19 augustus bent u welkom van 10.00 tot 17.00 uur.
De entree bedraagt 4,= , kinderen onder de 12 jaar mogen gratis met u mee naar binnen.

31 juli 2017
Anke Pols