Nieuwsbrief De Boschhoeve oktober 2017

Een heerlijke toegift, dit prachtige nazomerweer!
Het werken in de tuin met een warme zon in je rug is zoveel plezieriger dan met wind en regen. Het onkruid trek je makkelijker uit de grond en droogt direct lekker op na het schoffelen. En al onze opruimwerkzaamheden in moestuinbedden en borders (om weer plaats te maken voor de tulpenbollen en mest) zijn zowaar een genoegen om te doen.
We kunnen bovendien nog een boeketje plukken uit onze pluktuin, waar een aantal dahlia’s nog steeds doorbloeien, de cosmea’s eindelijk (!) zijn gaan bloeien en de grassen en asters van geen ophouden weten. Bovendien kunnen we nog fantastisch extra zaden van eenjarigen winnen.
De eerste paar honderd tulpenbollen zijn al in de aspergebedden gepoot. En tijdens een bezoek aan de open dag (14 oktober) van Hein Meeuwissen in Voorhout hebben we nog zo’n 1200 tulpen aangeschaft om de moestuinbedden in april op te fleuren. Hein heeft voor ons twee tulpenmixen samengesteld, een mix in warme kleuren voor de rechterkant van de moestuin en een mix in koele kleuren voor de linkerkant. We verheugen ons nu al op het resultaat volgend voorjaar!
Hopelijk houdt het mooie weer nog een poosje aan, want we gaan tijdens de serviezendagen op 27 en 28 oktober nog twee dagen open voordat de winterstop voor de bezoekers echt begint.

Tableware-garden

Tableware & Garden.
Ook dol op Engelse serviezen en droom je al jaren van een stijlvol gedekte (feest-)tafel? Dan bieden de serviezen van ‘De Engelse Serre’ van Tineke van der Maas volop keus en inspiratie.
Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober staat in de grote schuur van De Boschhoeve een uitgebreide en unieke collectie oude en antieke Engelse serviezen opgesteld. Er is veel keus uit botanische serviezen, het Sarah’s Garden servies van Wedgwood, jachtservies en servies voor de feestdagen.
Geheel complete serviezen zijn er te vinden voor uw feestelijke gedekte tafel of een high tea, maar ook losse onderdelen zijn te koop. Daarmee kun je zelfs een nieuwe draai geven aan je eigen servies. Want een originele mix van diverse soorten servies is helemaal van deze tijd.
Elke tafel kan bovendien worden aangekleed met tafellakens, servetten, glaswerk, bestek en kandelaars. Tineke voorziet desgevraagd van deskundig advies (www.deengelseserre.nl) .
Verder kunt u in de schuur rondsnuffelen tussen de Franse brocante van Dineke, aangevuld met nazomerkransen en herfstbloemwerk van Anke.
Oude bollen- en veilingkisten, houten opbergkisten en metalen gereedschapskisten zijn eveneens in diverse modellen verkrijgbaar. Het mooie Sneeboer gereedschap en de groente-, kruiden- en bloemenzaden zijn opnieuw aangevuld.
In de theeschenkerij kunnen bezoekers zich bij de koffie of thee laten verwennen met allerlei zoete en hartige lekkernijen of een lichte lunch. U kunt zelfs een kleine high tea samenstellen.
Buiten kan bij mooi weer nog rondgekeken worden op de kwekerij en in de open tuinen van De Boschhoeve.
U bent welkom op 27 en 28 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang en parkeren is gratis.

Tableware garden 3

18 oktober 2017
Anke Pols