Nieuwsflits De Boschhoeve juli 2016

Dahlia- en Tuinbrocantedagen.
Op vr. 8 en zat. 9 juli houden we op De Boschhoeve twee dagen lang de speciale Dahlia- en tuinbrocantedagen. Sinds we in 1997 zijn gestart met onze ‘Mooie Moestuin’ zijn we in de ban geraakt van dahlia’s en andere zomerbloeiende bollen. Van oudsher worden dahlia’s natuurlijk al veel toegepast in moestuinen. Maar ze geven bij ons ook maandenlang kleur aan de grote zomer- en najaarsborders. Er zijn geen vaste planten te bedenken die zo lang bloeien als dahlia’s (mits de uitgebloeide bloemen eruit worden geknipt).
Ieder jaar proberen we weer enkele nieuwe dahliasoorten aan te bieden. Ze beginnen nu te bloeien of tonen veelbelovende knoppen.
Behalve een uitgebreide collectie dahlia’s in grote potten zijn er ook verschillende Agapanthus, Tulbaghia, Crocosmia, Begonia, Eucomis en Rhodohypoxis soorten verkrijgbaar.
Onder de kapschuur vindt u tevens enkele gasten met brocante om de tuin of het terras mee te verfraaien: oude (gietijzeren) vazen en potten, tweede hands bankjes, stoelen en tafels, zinken emmers of teilen en ouderwetse manden. Er is een grote collectie tweedehands houten kisten zoals veiling- en bollenkisten, voorraadkisten en oude bierkratjes. Ook ijzeren magazijnkisten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.
In de theeschenkerij en de kleine schuur bevindt zich nog allerlei bloemrijk serviesgoed en brocante uit Frankrijk en Engeland.
Natuurlijk zorgen we weer voor koffie en thee, heerlijke taart, tulband, kruidkoek en quiches.
Entree kwekerij en tuin gratis. U bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur

Untitled1

Pluktuin geopend.
Vanaf eind juni is onze pluktuin weer geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Door het koude voorjaar zijn veel planten wat later in bloei, en we worden zoals iedereen geplaagd door slakken en konijnen, maar er valt toch al wel een leuk boeket te plukken. Voor de eenjarigen is het nog wat vroeg, de meeste moeten nog knoppen gaan vormen. Hopelijk wordt het de komende tijd iets warmer weer, dan gaat het snel met eenjarige bloemen.

Anke Pols
3 juli 2016