Dahliadagen

Terug naar activiteiten

[2021: Vrijdag 2 en zaterdag 3 juli, vrijdag 9 en zaterdag 10 juli]
Donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 juli 2020 van 10.00 – 17.00 uur en

donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 juli 2020 van 10.00 – 17.00 uur.
Sinds de coronamaatregelen van kracht werden zijn de openingsdagen van De Boschhoeve teruggebracht naar de vrijdag en de zaterdag. Tijdens de Dahliadagen zijn we weer op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Zo hopen we het bezoek wat meer te spreiden. Dahlia’s zijn voor de zomerborder praktisch onmisbaar. Ze groeien en bloeien eindeloos door en je kunt er van blijven plukken. Ook dit jaar heeft De Boschhoeve een ruim aanbod van bekende én nieuwe variëteiten.

Dahlia’s bieden oneindig veel keuzemogelijkheden. Van piepkleine pomponnetjes tot bloemen op schotelformaat, in alle denkbare kleuren. Van het zuiverste wit tot bijna zwart en alles daar tussenin.
Voor iedereen is wel een dahlia te vinden. De toepassing van dahlia’s in de vele borders, de pluktuin en de siermoestuin kan als voorbeeld en inspiratiebron dienen. In deze tijd beginnen ze te bloeien of tonen hun veel belovende knoppen.

Behalve dahlia’s hebben we op de kwekerij nog andere zomerbollen in ons assortiment zoals diverse soorten Oxalis, verschillende grote en kleine Eucomis soorten, Crocosmia’s, Rhodohypoxis variëteiten en Begonia’s.

In de grote schuur vinden (brocante) liefhebbers bloemrijk serviesgoed uit Engeland en Frankrijk, oude vazen en potten, zinken emmers, gieters en teilen en fraaie oude manden. Stoer zijn de oude veiling-, bollen- en legerkisten, kratten en zinken bakken.
De echte tuinier kan kiezen uit zaden, gereedschap van Sneeboer, Hawks gieters, bleekpotten en prachtige, vorst-bestendige terracotta potten.

In de pluktuin en de moederbedden kunnen de eerste zomerboeketten geplukt worden.

De toegang is gratis.