Sneeuwklokjesfeest

Terug naar activiteiten

[2021: Donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 februari]
Sneeuwklokjesfeest do. 6, vr. 7 en za. 8 februari 2020 van 10.00 – 17.00 uur.
Dit lentefeest is inmiddels uitgegroeid tot een must voor iedere liefhebber van bloeiende voorjaarsbollen, maar natuurlijk vooral van sneeuwklokjes. We hebben gespecialiseerde collega-kwekers uitgenodigd, met een uitgebreide collectie aan sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaarsbloeiende heesters en vaste planten.


In de schuur is veel plaats ingeruimd voor kramen met ‘galanthofilia’: variërend van sneeuwklokjes van wolvilt, wenskaarten, botanische tekeningen, servetten, handbeschilderd servies, vaasjes en glaasjes, kleding en zilveren sieraden met sneeuwklokjes. In de tunnelkas vindt u voorjaarsbloemwerk, de eerste viooltjes en primula’s maar ook onze collectie pioenen en voorjaarsbloeiende heesters

Kwekers: Cathy Portier (B.): sneeuwklokjes, Helleborus, Halamelis en alpineplanten, Gert-Jan van der Kolk: Engelse sneeuwklokjes, kwekerij Valckenhof : biologisch geteelde inheemse bomen en heesters, Gärtnerei Pflanze und Co: cyclamensspecialiteiten, Maretakkenkwekerij uit Moergestel: fruitbomen met mistletoe, De Boschhoeve: sneeuwklokjes, veel verschillende stinzenplanten, bijzondere voorjaarsbollen, witbloeiende narcissen en vroeg bloeiende bosplanten, voorjaarsbloeiende heesters van Rein en Mark Bulk uit Boskoop,  en Barbara Sensen van Gärtnerei Rosalie met zaden van 100 oude tomatenrassen. De zadenrekken zijn weer gevuld en de ouderwetse bollenkisten liggen vol zakken met onze favoriete zomerbollen. Waaronder een grote collectie dahlia’s in de meest aantrekkelijke kleuren, met ook dit jaar weer een flink aantal nieuwe cultivars. Gidy van Gaans van Atelier De Beleving komt op het erf weer ‘buiten koken’ in ketels en potten. U kunt elke dag proeven van zijn heerlijke soepen en originele wintergerechtjes.

De tuin zal bij goed weer open zijn, in de boomgaard, enkele borders en het voorjaarslaantje zijn meer dan 350 verschillende sneeuwklokjes aangeplant.
De entree voor het Sneeuwklokjesfeest bedraagt  € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.

Onze Open Sneeuwklokjesdagen: za. 15, za. 22 februari en za. 29 februari 2020.
[2021: Zaterdag 20 en zaterdag 27 februari]
Open tuin en verkoop van sneeuwklokjes en andere voorjaarsbollen. In de loop der jaren zijn de vele verschillende sneeuwklokjes in de tuin uitgegroeid tot mooie forse pollen, waardoor de verschillen goed te zien zijn. De toegang is deze dagen gratis. Ook de theeschenkerij is dan geopend.

Lees hier alles over onze sneeuwklokjes en download hier de Sneeuwklokjeslijst 2020.


Nog meer sneeuwklokjes kijken:
De alpenplantenkwekerij Cathy Poitier heeft sneeuwklokjesweekenden vanaf za. 25 januari tot en met zo. 20 februari, telkens van 9.00 tot 17.00 uur. (www.galanthus.be)
Adres: Margareta van Vlaanderenstraat 27, B-8310, St. Kruis, Brugge, België.

De Nationale Sneeuwklokjes Collectie in de tuin van Annie Fallinger is dit jaar te bekijken op vr. 14, za. 15 en zo. 16 en op vr. 21 en za. 22 februari. Welkom van 10.00 tot 16.00 uur, de entree bedraagt 2,- p.p.
Adres: Rijksstraatweg 100, 3316 EH Dordrecht

Sneeuwklokjes kijken op Texel, dagtochten georganiseerd door Nieteke Roeper en Gerda Bloem. Op di. 22 en do. 25 en za. 27 en di. 29 februari. Klik hier voor het complete dagprogramma.

Arboretum Kalmthout (België) organiseert op 8 en 9 februari hun Sneeuwklokjesweekend. Op zaterdag is er vanaf 11.00 uur verkoop van sneeuwklokjes en andere voorjaarsbloeiers door diverse kwekers. Ook wij zijn hierbij vertegenwoordigd. Er is een sfeervolle tentoonstelling met sneeuwklokjes en de tuinen zijn natuurlijk open.

Wij zijn met onze planten aanwezig op de Schneeglöckchentage in Dormagen bij Kloster Knechtsteden op 15 en 16 februari in Duitsland. Beslist een aanrader voor elke liefhebber van sneeuwklokjes, bijzondere voorjaarsbollen, alpineplanten, kerstrozen en nog veel meer voorjaarsbloeiers.

Tevens gaan we voor de derde keer naar het Schneeglöckchenfest in Hiddenhausen op za. 7 maart. Een zeer gezellig en succesvol evenement, niet ver van Osnabrück, vol voorjaarsbloeiers, sneeuwklokjes, kerstrozen, vaste planten en bloemen, maar ook fantastische wollen kleding, tuingereedschap en prachtig verfijnd mandvlechtwerk.