Workshops ‘De Boschhoeve’ 2019

Verdeeld over het seizoen houden we een aantal inspirerende bloemschikworkshops.
We werken vooral met bloemen en groen uit onze eigen tuinen en kwekerij, waarbij er altijd een ruime keus is uit veel verschillende materialen.
U wordt ontvangen met koffie en thee, waarna u onder leiding van bloembindster Anke Pols aan de slag gaat met het onderwerp van die middag. Na gedane arbeid kunt u genieten van heerlijke taart en ronddwalen door de prachtige tuinen en de landelijk gelegen kwekerij.
workshops De Boschhoeve

U kunt kiezen uit de volgende workshops:

Zomerbloemenfeest.
In juni is bloemschikken altijd een waar feest. We maken een schikking met veel mooie materialen om uit te kiezen: alliums, rozen en clematis samen met bloemen uit de tuin zoals vrouwenmantel, duizendschoon, phlox, fluitenkruid of monarda.
Datum: woensdag 19 juni, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 33,50 incl. alle materialen en koffie/thee met taart.

Eetbare bloemen en kruiden.
Een workshop in samenwerking met herboriste Elvira van Tinteren.
Tijdens deze workshopmaakt u kennis met bekende en onbekende eetbare bloemen en kruiden. We maken een ‘proeftocht’ door de pluktuin en moestuin en binden ieder ons eigen eetbare boeketje. Tenslotte geven we een aantal verrassende suggesties met eetbare bloemen.
Datum: vrijdag 19 juli, van 13.30 tot 16.30 uur.
Kosten: € 35,- incl. alle materialen, koffie/thee met lekkers.

Schik in de pluktuin.
Deze zomer organiseren we een paar gezellige bloemschikmiddagen of –avonden in onze bloeiende pluktuin. Met demonstraties, verfrissende zomerdrankjes en lekkere hapjes en natuurlijk met volop plukgeluk!
De data laten we afhangen van het weer en de groei van de in mei gezaaide bloemen en worden te zijner tijd via onze website en nieuwsbrief bekend gemaakt.

Blozende bottels.
Met trosjes kleine rozenbottels, pistachegroen en steeneik maken we een prachtige volle herfstkrans. De bottels en het groen drogen zeer goed in, waardoor deze krans lang mooi blijft. De krans kan zowel hangend als liggend op een schaal of pot gebruikt worden.
Datum: woensdag 25 september, van 13.30 tot 16.00 uur
Kosten: € 37,50 incl. alle materialen en consumpties.

Herfstschaal met hortensia.
Een mooie herfstschikking met hortensia’s, rozenbottels, takken met malusappeltjes en hypericumbessen, gemengd met pistache, olijfgroen of eucalyptus.
Datum: vrijdag 4 oktober, van 13.30 tot 16.00 uur.
Kosten: € 36,- incl. alle materialen en koffie/thee met taart.

Voor opgave en/of informatie over de bloemschikworkshops kunt u contact opnemen met Anke Pols, tel. 0318-633992 (of 026- 4821231) of per e-mail: pols.nl@tiscali.nl