Dahlia- en Tuinbrocantedagen

Op vr. 5, zat. 6 en vr. 12 en zat. 13 juli houden we op De Boschhoeve weer de jaarlijkse Dahlia- en tuinbrocantedagen.
Ruim 20 jaar inmiddels zijn we enthousiaste liefhebbers van dahlia’s. Van oudsher worden dahlia’s natuurlijk al veel toegepast in moestuinen. Maar ze geven bij ons ook maandenlang kleur aan de grote zomer- en najaarsborders. Er zijn geen vaste planten te bedenken die zo lang bloeien als dahlia’s (mits de uitgebloeide bloemen eruit worden geknipt).
Ondanks een gevoelige tik door een verraderlijke nachtvorst half mei staan de dahlia’s er dit jaar toch prachtig bij. Het zijn al forse planten en ze beginnen nu goed te bloeien. Het was wel een klus om ze voldoende water te geven tijdens de warme dagen. Ook dit jaar heeft Dineke uiteraard weer gezorgd voor enkele mooie nieuwe cultivars.
Behalve een uitgebreide collectie dahlia’s in grote potten zijn er diverse Crocosmia, Begonia, Agapanthus, Eucomisen Rhodohypoxisvariëteiten verkrijgbaar.
In de kleine rustieke schuur vindt u brocante uit Frankrijk om de tuin of het terras mee te verfraaien, door Dineke verzameld tijdens enkele weekendtrips naar Franse markten.
We hebben bovendien een grote collectie tweedehands kisten zoals veiling- en bollenkisten, ijzeren magazijnkisten, voorraadkisten en oude bierkratjes.
In de theeschenkerij bevinden zich de stands van Susan Sieders, met écht ambachtelijk handwerk in papier, glas, wol of stof, en De Engelse Serre met prachtig Engels serviesgoed.
De brocantehoek van De Boschhhoeve staat vol leuke vondsten uit Frankrijk.
Natuurlijk zorgen we ook weer voor koffie, thee en sap, heerlijke taarten, tulband, appelplaatkoek en broodjes.
Entree van kwekerij en tuin is gratis. U bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur

Zomerbloemenfestijn-5

Pluktuin geopend.

Vanaf deze week is onze pluktuin (gedeeltelijk) weer geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het tuindeel met de vaste planten en de rij clematissen bloeit inmiddels volop, daar valt al een vrolijk tuinboeket te plukken.
Het gedeelte waar de eenjarigen zijn gezaaid loopt duidelijk achter op schema, de meeste planten daar moeten nog knoppen gaan vormen. Maar een flinke sproeibeurt en warme temperaturen kunnen ‘wonderen’ verrichten. Ongetwijfeld zal daar binnenkort ook weer naar harte lust geplukt kunnen worden.

Anke Pols

1 juli 2019