Dahlia Spektakel

Terug naar activiteiten

Dahlia Spektakel za. 31 aug. en zo. 1 sept. van 10.00 – 17.00 uur.
Een open tuinenweekend met de dahlia in de hoofdrol.
In 1997 zijn we op De Boschhoeve ons ‘Mooie Moestuin’ avontuur begonnen en direct vanaf het eerste moment hebben we in een van de bedden dahlia’s aangeplant. Omdat we vonden dat dahlia’s goed pasten in een decoratieve moestuin, omdat ze maandenlang blijven bloeien en omdat je er zo lekker lang van kan plukken. Ruim 22 jaar promoten we sindsdien het gebruik van dahlia’s in border en moestuin, in pot en vaas. Ieder jaar proberen we enkele nieuwe cultivars aan ons assortiment toe te voegen, met nieuwe bloemvormen en nieuwe kleuren. Dahlia’s, wij kunnen al lang niet meer zonder!

Weg im Bauerngarten

Met plezier doen we daarom mee aan dit open tuinenweekend, een initiatief van Marieke Nolsen uit Leusden.  Met vier prachtige tuinen, waarin de dahlia’s een grote rol spelen, zowel in de borders als in de moestuin of pluktuin. Entree 3,- per tuin.

Deelnemende tuinen:

  • De tuin van Marieke Nolsen in Leusden
  • De Hubertushof in Leusden
  • De Beukenhof in Barneveld
  • De Boschhoeve in Wolfheze

Dahlien im September

Hieronder een samenvatting van een mooie blog van Marieke Nolsen.

Dahlia Spektakel Midden Nederland

Zaterdag 31 augustus en Zondag 1 September van 10.00 tot 17.00 uur.
Entree €3,00 p/p per tuin (koffie en thee gratis)

Tijdens dit weekend staan Dahlia’s centraal. Hoe leuk. De Dahlia is weer helemaal terug van weg geweest en zelfs super hip te noemen. Je hebt ze in heel veel variëteiten en in de mooiste kleuren. Aangezien ze rond augustus/september in volle bloei staan en dit zo een enorm mooi plaatje oplevert, hebben wij als enthousiaste Tuinvrouwen én Dahlialiefhebbers besloten om gezamenlijk onze tuinen open te stellen, zodat jullie mee kunnen genieten van dit prachtige kleurenspektakel.

Hieronder de enthousiaste Tuinvrouwen:

Dahlia spektakel1

Dineke Logtenberg van de Boschhoeve uit Wolfheze.
Dineke heeft heel veel Dahlia’s in haar vasteplanten borders verwerkt en in haar bijzondere, zeer decoratieve moestuin staan ze ook volop te pronken. Naast een verkoop van vaste planten en Dahlia’s in potten kun je ze ook plukken, in haar Pluktuin. De Boschhoeve heeft door het seizoen regelmatig open dagen, die een bezoek meer dan waard zijn.

Dahlia spektakel2

Ellen Lubbers van de Beukenhof uit Barneveld.
Als er iemand verstand van planten heeft dan is het Ellen. Zij kan je bijna elk plantje voorzien van de juiste naam. Rondom hun woning in het buitengebied van Barneveld heeft zij samen met haar man Hans, ruim een hectare  omgetoverd tot een waar bloemenparadijs.  Heel veel borders rijkelijk gevuld met de mooiste planten, waaronder heel veeeeeellll Dahlia’s.

Dahlia spektakel3

Anja van Heeswijk van de St. Hubertushof uit Leusden.
Anja is mijn tuinbuuf, zij runt samen met haar man Mart een prachtige tuin in Leusden. De tuin is heel mooi aangelegd rondom een bijzonder huis. Huis en tuin samen hebben een beetje een Engelse sfeer. Ze noemen het dan ook heel lieflijk, vol trots, hun Sissinghurst. In de tuin hebben ze heel veel Dahlia’s in de borders en er is een aparte pluktuin voor eigen gebruik.

Dahlia spektakel4

Marieke Nolsen uit Leusden
Eind augustus is met name de pluktuin ( voor eigen gebruik), zoals Claus Dalby het benoemde, een Flowerheaven. Deze Pluktuin staat vol met 1 jarigen en heel veel Dahlia’s. Ik denk dat ik bijna 100 verschillende soorten heb, die ik en met  elkaar in prachtige constructies heb staan, maar ook combineer met grassen en 1 jarigen. Verder staat mijn hele ruimte vol met Dahliaboeketten, kransen etc. allemaal gecreëerd met tuinbloemen.