Pluktuin

Op De Boschhoeve zijn we echte liefhebbers van tuinboeketten vol natuurlijke materialen. We plukken dan ook rustig uit onze borders, de siermoestuin en van de moederplantenbedden om mooie boeketten te kunnen maken voor in de schuur en de theeschenkerij. Zo’n tuinboeket heeft toch een heel andere uitstraling dan een boeket uit de winkel.

pluktuin 2020

Om onze bezoekers ook dit plezier te laten beleven zijn we enkele jaren geleden begonnen met de aanleg van een pluktuin. Op een prachtige plek aan de rand van een grote akker, met een wijds uitzicht op bomensingels en met altijd fluitende vogels op de achtergrond.
Een deel van deze tuin is ingeplant met vaste planten die goed te gebruiken zijn als plukbloem, zoals o.a. zonnehoed, asters, duizendblad, floksen en margrieten.
Zomerbollen mogen in zo’n tuin natuurlijk niet ontbreken, denk vooral aan onze favoriete dahlia’s en gladiolen, maar ook aan monbretia’s en Kaapse hyacint (Galtonia).
Het grootste deel van de pluktuin wordt rond half mei ingezaaid met eenjarigen in vele kleuren. Denk aan zinnia’s, korenbloemen, dille, cosmea’s, zachtgroene tabak, malva’s, zonnebloemen, basilicum, kattestaarten en kattesnorren.
Tegen lange gaasrekken groeit nog een grote hoeveelheid lathyrus, voor bijna iedereen onweerstaanbaar vanwege de heerlijke geur.
Vanaf eind juni ongeveer zullen de eerste vaste planten bloeien en vanaf half juli de eenjarigen.
Op elke donderdag, vrijdag en zaterdag kan dan in de pluktuin geplukt worden.

De spelregels
Boeketten worden door de klant, tijdens de openingstijden van De Boschhoeve, zelf geknipt. De pluktuin stelt een snoeischaar of mesje beschikbaar, deze wordt bij het betalen van de bloemen weer ingeleverd. Een eigen emmer, schaar of mesje meenemen mag ook. Een handvol bloemen kost 6 euro. De Moederplantenbedden, hoe verleidelijk ook, behoren niet tot de pluktuin.

pluktuin (1) _EVN4828   pluktuin (2) _EVN5067   pluktuin (3) _TVP0627    pluktuin (5) _EVN5049   pluktuin (6) _TVN6072