Nieuwsbrief De Boschhoeve april 2018

Open Voorjaarsweekenden
Elk jaar in april stellen we de tuinen extra open in het gehele weekend in verband met de bloei van de voorjaarsbollen. We zijn, zoals bekend, fervente liefhebbers van bolgewassen en al meer dan 25 jaar zijn er bollen in de borders, het grasveld en de moestuin aangeplant. Het resultaat is een aantrekkelijke, zeer afwisselende voorjaarstuin, die in januari/februari begint met de sneeuwklokjes, cyclaampjes en de krokussen en eindigt met de bloei van de laatste narcissen en Camassia’s in mei.
Daar tussenin is het een groot feest met lenteklokjes, bosanemoontjes, sterhyacinten, hondstanden, helmbloemen, kievietsbloemen, tulpen, narcissen, boshyacinten en zomerklokjes.
In de tuin staan op veel plaatsen potten, beplant met gemengde bolgewassen en viooltjes, om extra lentesfeer te brengen.
Wie inspiratie op heeft gedaan in de tuin kan op de kwekerij een groot gedeelte van de bollen terug vinden. In het najaar zijn ze door ons op de pot gezet en de hele winter verzorgd, zodat we ze nu in prima conditie aan kunnen bieden.
In het weekend bent u welkom tussen 11.00 uur en 17.00 uur, de entree is gratis. Een bezoek aan onze tuin en kwekerij in de maand april wordt nog aantrekkelijker door onderstaande expositie in onze kleine schuur.

Expositie Bert Loman
De hele maand april zal Bert Loman (van de Verborgen Tuinen in Voorst) in onze gerenoveerde kleine schuur een (verkoop-)expositie inrichten van bijzondere en unieke objecten, gemaakt van natuurlijke materialen uit tuin, berm en bos. Velen van u kennen hem vast nog van de tentoonstelling ‘De gedekte tafel’ van een aantal jaren geleden.
Met bewonderenswaardig veel geduld verwerkt hij esdoornblaadjes, mosselschelpen, veren, eikeldopjes, zaaddozen en dit keer zelfs 10.000 beukennootdopjes!
In het verleden is zijn werk o.a. te zien geweest in Orpheus en het CODA museum in Apeldoorn, de NH kerk in Voorst en de Levenstuinen van het Groot Hondschoten in Teuge. In de tuinen van Appeltern heeft hij meegedaan aan verschillende exposities, met als resultaat een flink aantal eerste prijzen.
Zijn eigen tuin zal in 2018 voor het laatst geopend zijn voor het publiek, daarna gaat hij zich helemaal toeleggen op het vervaardigen van objecten van papier, hout, metaal en natuurlijke materialen.

2018-a4-bert-loman-poster-expo-boschhoeve-v3-hr-voor-boschhoeve

Tijdens de opening op 2e paasdag (2 april) zal Bert Loman zelf aanwezig zijn op zijn expositie, daarna op iedere zaterdag en zondag in april.
Behalve tijdens de Open Voorjaarsweekenden is de expositie natuurlijk ook te bekijken op donderdag en vrijdag, tussen 10.00 en 17.00 uur. Entree gratis.

_mmb2404

Anke Pols
27 maart 2018