Nieuwsbrief de Boschhoeve augustus 2018

nieuwsbrief-juli

Zomerbloemenfestijn.
Op vrijdag 3, zaterdag 4 augustus en vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus vieren we op De Boschhoeve de zomer, met een waar Zomerbloemenfestijn.
Onze pluktuin, gelegen op een prachtig plekje van het grote terrein, is alweer het zevende jaar in gegaan. Elk jaar is het opnieuw een verrassing hoe de tuin er dit keer uit zal gaan zien.
De vaste planten zijn intussen behoorlijk groot geworden, daar kan volop van geplukt worden. De eenjarigen zijn vanaf begin mei tot eind mei gezaaid, afhankelijk van het weer. Niet iedere soort komt altijd even goed op, zeker niet na langdurige droogte. Dus sommige soorten moeten weer opnieuw gezaaid worden.
De eerste weken kwamen de kiemplantjes wel erg traag op, maar gelukkig hebben we op tijd kunnen sproeien. En dankzij het langdurige warme weer is de achterstand nu geheel ingelopen en staat de tuin volop in bloei.
Vorig jaar hebben we een lang stuk gaas beplant met clematissen voor de snij. Deze ontwikkelen zich enorm goed en hebben (door de warmte) al volop gebloeid. Momenteel zitten ze vol zaadpluizen, ook deze zijn erg decoratief in boeketten.
De bedden met bloeiende eenjarigen zijn op dit moment een lust voor het oog, daar vallen geweldige zomerboeketten te plukken. Er is keus uit heel veel verschillende zinnia’s (met stip onze favoriet!), cosmea, korenbloemen, zonnebloemen, tabak, witte dille, malva en malope. En voor het eerst dit jaar lekkere dikke ‘afrikanen’ in felle kleuren.
Bloeiende zomerbollen als dahlia, Crocosmia(monbretia) en Galtonia(Kaapse hyacint) zijn uiteraard ook te vinden in deze tuin.
Vanzelfsprekend zijn alle bloemen in onze pluktuin onbespoten!!

U kunt tijdens het Zomerbloemenfestijn zelf een vers zomerboeket komen plukken of een kant-en-klaar boeket aanschaffen bij de stand van Anke Pols. Daar zijn ook emmers vol gladiolen te vinden.
Gladiolen zijn weer helemaal ‘hip’ en we hebben ze in allerlei vrolijke kleuren. Deze verkopen we per stuk, zodat u daar zelf uw favoriete boeket van kunt samenstellen.
De rustieke kleine schuur wordt sfeervol ingericht met brocante meubels en vintage vazen en kannen met bijpassende boeketten van Ulla en Mechteld Kriegsman van Villa Muze uit Renkum.

De decoratieve moestuin is dankzij (of ondanks) de hitte al bijna omgetoverd in een jungle. De bedden staan lekker vol groenten en bloemen, er bloeit veel moois voor bijen, vlinders, hommels en mensen. De klimvormen zijn bijna geheel bedekt, vooral de fleskalebassen houden van deze warmte.
Ook de grote borders rond het grasveld staan vol bloeiende vaste planten, dahlia’s en gladiolen.

U bent van harte welkom op het Zomerbloemenfestijn van 10.00 tot 17.00 uur.
In de theeschenkerij zorgen we voor verse koffie en thee met heerlijke taart, tulband, broodjes en hartige taart. De entree is deze dagen gratis.

Attentie: dit jaar is het Zomerbloemenfestijn op vrijdag en zaterdag, dus niet meer op zondag.

 Clematis, Rozen en Specialiteitenmarkt.
Zaterdag 18 augustus staat ons erf voor het vijftiende jaar (!) vol bloeiende clematissen en heerlijk geurende rozen tijdens de Clematis, Rozen en Specialiteitenmarkt.
Er is op de eerste plaats natuurlijk een uitgebreid assortiment clematissen, zowel voorjaars- als zomerbloeiende, en zowel groot- als kleinbloemigen. Ook de allernieuwste cultivars zullen aangeboden worden. Het lijkt bijna onmogelijk om een keus te maken uit zo’n aanbod!
Rozenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de prachtige rozen van kwekerij Rozenrijk.
Collega-kwekers komen met alpineplanten, grassen en bijzondere blad- en schaduwplanten.
De dames van de Tuinfee  zijn aanwezig met allerlei klein tuingereedschap, handige klimvormen voor o.a. clematis en roos en diverse modellen plantensteunen.
Dames van de Wageningse bloemschikclub tonen ieder jaar hun creatieve vaardigheden en maken prachtige bloemwerk waar vele sierlijke clematisbloemen in verwerkt zullen worden.
Ton Hannink, geroemd om zijn enorme kennis over clematis en een enthousiast spreker, houdt om 11.30 uur een lezing in de grote schuur over het gebruik van clematis in de tuin.

Op 18 augustus bent u welkom van 10.00 tot 17.00 uur.
De entree bedraagt 4,= , kinderen onder de 12 jaar mogen gratis met u mee naar binnen.

30 juli 2018
Anke Pols