Nieuwsbrief de Boschhoeve augustus 2019

nieuwsbrief aug 19

Zomerbloemenfestijn.
Op vrijdag 2, zaterdag 3 augustus en vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus vieren we op De Boschhoeve de zomer, met een waar Zomerbloemenfestijn.
Onze pluktuin, gelegen op een prachtig plekje van het grote terrein, is alweer het achtste jaar in gegaan. Elk jaar is het opnieuw spannend hoe de tuin er dit keer uit zal gaan zien.
De vaste planten zijn intussen behoorlijk groot geworden, daar kan volop van geplukt worden. De eenjarigen zijn vanaf eind april tot half mei gezaaid, afhankelijk van het weer. Niet iedere soort komt altijd even goed op, zeker niet na langdurige droogte.
De eerste weken kwamen de kiemplantjes erg traag op, maar gelukkig kunnen we op tijd sproeien. Ook de IJsheiligen leken even roet in het eten te gooien. Maar dankzij het warme weer van de laatste weken staat de tuin nu volop in bloei.
Twee jaar geleden hebben we een lang stuk gaas beplant met clematissen voor de snij. Deze ontwikkelen zich enorm goed en hebben al vanaf mei gebloeid. Momenteel is de bloei bijna voorbij en komen de zaadpluizen, ook deze zijn erg decoratief in boeketten.

De bedden met bloeiende eenjarigen zijn op dit moment een lust voor het oog, daar vallen geweldige zomerboeketten te plukken. Er is keus uit heel veel verschillende soorten: cosmea, korenbloemen, zinnia’s, tabak, witte dille, malva en malope. En natuurlijk staan er verschillende soorten ‘afrikanen’ in warm oranje en gele kleuren.
Bloeiende zomerbollen als dahlia, Crocosmia(monbretia) en Galtonia(Kaapse hyacint) zijn uiteraard ook te vinden in deze tuin. Vanzelfsprekend zijn alle bloemen in onze pluktuin onbespoten!!

U kunt tijdens het Zomerbloemenfestijn zelf een vers zomerboeket komen plukken of een kant-en-klaar boeket aanschaffen bij de stand van ondergetekende. Daar zijn ook emmers vol gladiolen te vinden. Gladiolen zijn, net als dahlia’s, weer helemaal ‘in de mode’ en we hebben ze in allerlei vrolijke kleuren. Deze verkopen we per stuk, zodat u daar zelf uw favoriete boeket van kunt samenstellen.

De decoratieve moestuin is, wat mij betreft, op dit moment op zijn best. De bedden staan lekker vol groenten en bloemen, er bloeit veel moois voor bijen, vlinders, hommels en mensen. De klimvormen zijn bijna geheel bedekt met bloemen of groenten, alleen de pompoenen laten het dit jaar afweten, met uitzondering van de fleskalebassen.
Ook de grote borders rond het grasveld staan vol bloeiende vaste planten, dahlia’s en gladiolen.

In de grote schuur kunt u terecht voor zaden van bloemen, groenten en kruiden, Sneeboer gereedschap, Haws gieters en verschillende snoeischaren. Tevens bevinden zich daar de stands van Susan Sieders (met creatieve en lekkere producten) en de Engelse Serre (met prachtig oud en nieuw Engels serviesgoed). En niet te vergeten de brocantehoek van Dineke zelf en de ‘vintage’ houten en metalen kisten van Bert Jurrius.
In de theeschenkerij zorgen we voor koffie, thee en (boomgaard)sap met heerlijke taart, tulband, appelplaatkoek en belegde broodjes. De entree is deze dagen gratis.

U bent van harte welkom op het Zomerbloemenfestijn van 10.00 tot 17.00 uur.

28 juli 2019
Anke Pols