Nieuwsbrief De Boschhoeve februari 2019

feb 2019
Elke winter is gelukkig weer anders en het blijft spannend als je een evenement organiseert. Dit keer hadden we al sinds december vele bloeiende sneeuwklokjes in de tuin. Toen half januari de kou kwam is de groei en bloei natuurlijk tijdelijk ‘gestopt’. Maar zo gauw het even warmer is worden het er met de dag meer! Samen met de gele winterakonietjes, de bloeiende Helleborussen en de cyclaampjes geeft het dan een echt voorjaarsgevoel.

Sneeuwklokjesfeest
We openen ons tuinjaar op donderdag 7 februari natuurlijk met ons inmiddels bekende en bruisende Sneeuwklokjesfeest. Zoals u van ons gewend bent staat de schuur vol bijzondere en bekende sneeuwklokjes en heel veel andere voorjaarsbollen. Natuurlijk proberen we elk jaar weer enkele nieuwe soorten bollen en sneeuwklokjes aan te bieden. Onze complete sneeuwklokjeslijst staat met foto’s en al op onze website (te vinden via de homepage).
Voor beginnende liefhebbers hebben we dit jaar twee interessante starterspakketten. Een pakket met 6 verschillende sneeuwklokjes met enkele bloemen en een pakket met 4 verschillende dubbele sneeuwklokjes. Al deze klokjes zijn goede groeiers.
Bij de zomerbollen is onze dahliacollectie aangevuld met zeker 20 nieuwe cultivars. Ook van de dahlia’s staat de complete lijst met bijbehorende foto’s op de website.
Liefhebbers van ‘galanthofilia’ kunnen hun hart ophalen bij diverse standhouders met sneeuwklokjesartikelen en -sieraden. De Engelse Serre biedt in deze tijd vooral serviesgoed met voorjaarsbloemen. Susan Sieders heeft prachtige nieuwe kaarten en boekjes ontworpen, o.a. met sneeuwklokjes en allerlei bloem- en tuinmotieven. Tevens heeft ze originele geschenkartikelen en sneeuwklokjes van wolvilt en van glas-in-lood.

De lezing van Wim Boensop donderdag (om 12.00 uur) wordt gegeven in een opgeknapte kleine schuur. We proberen nog een warmtekanon te krijgen, hopelijk is het er dan aangenamer toeven! Voor meer informatie over de lezing verwijs ik graag naar onze website.
Collegakwekers Cathy Portieruit België, Gert-Jan van der Kolkuit Engeland en Jan van Tielvan kwekerijDe Valckenhofzullen ook dit jaar weer present zijn. Nieuw dit jaar is kwekerij Pflanze und Couit Duitsland, zij bieden bijzondere variëteiten van tuincyclamen. Ook blij zijn we met de komst van de Maretakkenkwekerij uit Moergestel, zij komen met fruitbomen waar al maretakken op geënt zijn. Op het erf kunt u zich elke dag warmen aan de potten en ketels van Gidy van Gaansvan atelier De Beleving. Hij heeft zich gespecialiseerd in ‘buitenkoken’ voor groepen en u kunt proeven van heerlijke soep, kruidige spruitjes aan een spiesje en andere buitengewone winterkost.

Alice en haar team zorgen zoals altijd weer voor verse koffie en thee, met lekkere taart, tulband, hartige taartjes, broodjes en erwtensoep. We hopen velen van u weer te treffen op ons Sneeuwklokjesfeest, u bent welkom op 7, 8 en 9 februari van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is €4,-.
De zaterdagen erna, op 16 en 23 febr. en 2 maart, is de kwekerij en de tuin open. Op die dagen kunt u, bij goed weer, de vele soorten sneeuwklokjes in de tuin bekijken en eventueel kopen. Op deze zaterdagen is de entree gratis
Ten slotte nog een tip: kwekerij De Hessenhof in Ede is op 7, 8 en 9 februari ook geopend voor de verkoop van Helleborussen.

Anke Pols
1 februari 2019