Nieuwsbrief De Boschhoeve mei 2018

Meimarkt
Onze grootste tuinmarkt organiseren we dit jaar op zaterdag 26 mei van 10.00 – 17.00 uur. Het voorplein en het erf staan weer vol kramen, evenals de boomgaard en het grote grasveld. Deze zijn natuurlijk gevuld met allerlei vaste planten en bollen en knollen van collega-kwekers, met bijzondere eenjarigen, mooie grote gezonde rozen, en kruiden en groenten voor de decoratieve moestuin.
Maar ook met mooie en functionele tuinartikelen, tuintijdschriften, tuingereedschap en tuinkunst, alsmede lekkere, ambachtelijk bereide producten uit de regio.

nieuwsbrief-mei-18Speciaal aandacht vragen we voor de lezing in de grote schuur: rozenkenner Elsie de Raedt uit België houdt om 11.30 uur haar lezing ’Sterke rozen en solide vaste planten’.
Elsie de Raedt is auteur van drie boeken over tuinrozen, binnen het kader van ‘duurzaam tuinieren’. Ze heeft 18 jaar lang een B&B en open tuin gehad in de Loirevallei, alwaar ze haar 300 sterkste tuinrozen toonde aan een internationaal liefhebberspubliek. Er is een prachtige gele roos naar haar vernoemd door de Duitse rozenkweker Kordes. Tevens heeft ze een rozenparfum gecreëerd “Roses of Flandres’.

Op de kwekerij zijn de vaste planten weer aangevuld. Ook zijn de eerste dahliaplanten van dit jaar te koop. We hebben een grote collectie in heel veel verschillende tinten in 3 liter potten opgekweekt.
In de theeschenkerij bent u, zoals altijd, welkom voor koffie en thee met lekkernijen, soep en broodjes.
De entree voor de Meimarkt bedraagt € 4.= , kinderen tot 12 jaar mogen gratis met u mee.

Tour de Brocante
Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni wordt voor de derde keer een sfeervolle brocantefair gehouden bij kwekerij De Boschhoeve. Zo’n twintigtal brocanteurs zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement. Hun aanbod zal zeer gevarieerd zijn, van nostalgische voorwerpen uit grootmoeders tijd, antiek en brocante, tot allerhande curiosa.
Industrieel en stoer, landelijk of verfijnd en romantisch, voor elke smaak is er wel iets te vinden.
Denk aan oud servies en glaswerk uit binnen- en buitenland, zinken bakken en teilen, houten veilingkisten en verhuiskisten uit Nederland, keuken- en woonaccesoires, vintage vazen, kannen en (tuin-)meubels.
Er zijn boeketten verkrijgbaar vol materialen uit eigen tuin en moederplantenbedden en natuurlijk is de kwekerij geopend voor de verkoop van vaste planten, eenjarigen en dahlia’s.
In de theeschenkerij serveren we verse koffie en thee, heerlijke taart, tulband en broodjes.

De fair wordt georganiseerd in samenwerking met de Engelse Serre, tot nu toe wel bekend van de prachtige Engelse serviezen. Tineke van der Maas heeft sinds kort echter ook onderdelen van enkele Gienserviezen uit Frankrijk in haar assortiment opgenomen.
De entree voor de fair, kwekerij en tuin is tijdens de brocantedagen gratis. U bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

19 mei 2018
Anke Pols