Nieuwsbrief De Boschhoeve mei 2019

Feestelijke Meimarkt
Op zaterdag 25 mei vieren we ‘officieel‘ het 30- jarig jubileum van kwekerij/tuin De Boschhoeve. De Meimarkt was namelijk de eerste tuinmarkt die Dineke 30 jaar geleden organiseerde.

Nieuws meiHet belooft een bijzondere tuinmarkt te worden, met een aantal nieuwe standhouders, feest- aanbiedingen op planten en servies, een interessante lezing van groenboekenauteur Modeste Herwig, een 20-tal gratis boeketten en extra feestelijk gebak in de theeschenkerij.

Wat kunt u deze markt extra verwachten:

  • Elke 50stebezoeker mag een fleurig tuinboeket, inclusief vaas, uitzoeken bij de kraam van de Wageningse bloemschikclub, zolang de voorraad strekt.
  • Een lezing van Modeste Herwig( om 11.30 uur in de grote schuur) over kleurgebruik in de tuin en  het combineren van vaste planten. Zij brengt ook een deel van haar nieuwste tuinboeken mee.
  • De collega-kwekers is gevraagd om met een jubileumaanbieding te komen.
  • De Engelse Serre geeft 10% korting op het Botanica servies van Portmeirion.
  • De prachtige vorstbestendige bleek- of forceerpotten voor de moestuin zijn gelukkig weer voorradig, voortaan voorzien van onze eigen naam.
  • In de theeschenkerij serveren we dit keer extra feestelijk gebak en tussen de middag heerlijke zelfgemaakte soepen.
  • In de kleine schuur zijn natuurlijke objecten te zien van decorateur Bert Loman en romantisch  bloemwerk en antieke vintage meubels van Villa Muze.

Nieuwe kwekers:

  • Peter van Laarhoven van kwekerij Lowgardens komt met bijzondere heesters en bomen. Hij houdt aan zijn kraam enkele keren een leerzame verhandeling over zijn planten.
  • Kwekerij Jagertjeshof van Giny de Jong komt o.a. met de prachtige Dierama’s, ook wel bekend als ‘Angel’s Fishing Rod’ of in het Nederlands ‘Engelhengel’.
  • Guido van Rijkom van kwekerij Bijenkans brengt biologische bijen- en vlinderplanten mee.

Natuurlijk zijn onze trouwe vaste kwekers en standhouders allen weer van de partij. Met bollen en knollen, bijzondere eenjarigen, hosta’s en alpine planten, rozen en groenten- en kruidenplanten.
Mooie en/of functionele tuinartikelen, tuintijdschriften, plantensteunen en tuingereedschap, wilde bloemenkaarten en heerlijke jam en chutney zullen ook dit keer niet ontbreken.
Julia Voskuil tenslotte komt met haar laatste tuinboeken en de Smultuin met 2e-hands tuinboeken.
Ook de plantendokter(s) zullen zich weer met veel enthousiasme en kennis buigen over uw kwakkelende of aangetaste planten.

Onze Feestelijke Meimarkt op 25 mei wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur.
Entree bedraagt 4,- en kinderen onder 12 jaar mogen gratis mee.
Vriendelijk verzoek: om zo weinig mogelijk plastic tassen te hoeven uitgeven verzoeken we u om zelf tassen of kistjes mee te brengen. Onze handige jute ‘Boschhoeve tas’ kost die dag maar 1 euro en is gratis bij besteding vanaf 30 euro.

18 mei 2019
Anke Pols