Nieuwsflits De Boschhoeve juli 2018  

Dahlia- en Tuinbrocantedagen.

nieuwsbrief-juli-18Op vr. 6, za. 7 en vr. 13 en za. 14 juli houden we op De Boschhoeve weer de speciale Dahlia- en tuinbrocantedagen.
Sinds we in 1997 zijn gestart met onze ‘Mooie Moestuin’ zijn we in de ban van dahlia’s en andere zomerbloeiende bollen. Van oudsher worden dahlia’s natuurlijk al veel toegepast in moestuinen. Maar ze geven bij ons ook maandenlang kleur aan de grote zomer- en najaarsborders.
Dit jaar staan de dahlia’s er prachtig bij, het zijn al forse planten en ze bloeien ook eerder dan andere jaren. Het was wel een enorme klus om ze voldoende water te geven tijdens de warme dagen. Net als andere jaren hebben we  weer een aantal nieuwe cultivars in de collectie.
Behalve een uitgebreide collectie dahlia’s in grote potten zijn er verschillendeCrocosmia, Tulbagia,Agapanthus, Eucomisen Rhodohypoxisvariëteiten verkrijgbaar.
In de kleine rustieke schuur vindt u brocante uit Engeland en de dames van Villa Muze met sfeervol bloemwerk en bijpassende vazen en schalen, vintage meubels en kleding.
We hebben bovendien een grote collectie tweedehands kisten zoals veiling- en bollenkisten, ijzeren magazijnkisten, voorraadkisten en oude bierkratjes.
In de theeschenkerij bevindt zich de Franse brocante van De Boschhoeve en de stand van De Engelse Serre met allerlei (bloemrijk) serviesgoed, glaswerk, vazen en kannen.
Natuurlijk zorgen we weer voor verse koffie en thee, allerlei heerlijke taarten, zelfgemaakte tulband, broodjes en quiches.
Entree van kwekerij en tuin is gratis. U bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur

Pluktuin geopend.
Vanaf vr. 7 juli is onze pluktuin weer geopend. Door het warme en vooral droge weer blijft de groei van de eenjarigen helaas enorm achter in vergelijking met voorgaande jaren. Waarschijnlijk kan daar nog niet van geplukt worden De vaste planten die er staan bloeien al wel volop. We zetten af en toe de sproeiers aan in de pluktuin, maar hopelijk valt er de komende tijd wat regen, dan gaat het sneller met groei van de eenjarige bloemen.

 Anke Pols
3 juli 2018