Nieuwsflits De Boschhoeve Lentemarkt

Op zaterdag 21 april organiseren we weer onze jaarlijkse Lentemarkt.
Het voorjaar is toch wel ons favoriete seizoen. De grond wordt warmer, er kan weer prima geplant worden. En er valt uit zoveel moois te kiezen! Vrolijk bloeiende voorjaarsbollen en bosanemonen, bloeiende (schaduw-)planten en prachtige bladplanten, veel belovende clematissen en pioenen. En natuurlijk niet te vergeten de eerste kruiden en eenjarigen.
Ook is het nu dé tijd om uw zomerbollen te planten, keus te over bij zowel Hein Meeuwissen als Dineke.

nieuwsflits-lentemarkt-2018

We hebben voor de markt de volgende gasten uitgenodigd:
kwekerijDe Keltenhof: heemplanten en verwilderingsbollen,
Hein Meeuwissen/ Rita van der Zalm: zomerbloeiende bollen en knollen, tevens bossen tulpen van het land,
Leslie Leijenhorst: historische bloembollen,
kwekerij Lewisia and Rhodohypoxis World: primula’s en bijzondere rotsplanten,
kwekerij Suja Plant: exotische halfzachte planten,
Reinier Veldhuijzen: mooie metalen vogels,
Tienke en Sophie: provençaalse artikelen, o.a. tafelkleden en zeep,
José Arts: prachtig beschilderde zijden stoffen.

Natuurlijk is Vereniging Toer de Boer op ook aanwezig met diverse agrarische bedrijven uit de IJsselvallei met ambachtelijk bereide lekkernijen: kaas en zuivel, puur natuur vruchtensap, jams en imkerijproducten, de eerste aardbeien en asperges.

Vereerd zijn we met de komst van groenboekenauteur Julia Voskuil en met de uitgave van haar nieuwste boek, getiteld De Mooie Moestuin. Een geweldig boek voor mensen die, net als wij, van de ‘nieuwe’ manier van moestuinieren houden. Waarbij nuttig en mooi hand in hand gaan. Met fraaie combinaties van groenten, kruiden, fruit en bloemen. Het boek bevat veel praktische informatie, mooie foto’s en bespreekt inspirerende (voorbeeld-) moestuinen in het Nederland en België. Van harte aanbevolen!

Expositie: In de gerenoveerde kleine schuur houdt Bert Loman (van de Verborgen Tuinen in Voorst) een expositie van bijzondere en unieke objecten, gemaakt van materialen uit tuin, berm en bos.
Met bewonderenswaardig veel geduld verwerkt hij esdoornblaadjes, mosselschelpen, veren, eikeldopjes en dit keer zelfs 10.000 beukennootdopjes!
In het verleden is zijn werk o.a. te zien geweest in Orpheus en het CODA museum in Apeldoorn, de Tuinen van Appeltern en de Levenstuinen van het Groot Hondschoten in Teuge.
Zijn eigen tuin zal in 2018 voor het laatst open zijn voor publiek, daarna gaat hij zich helemaal toeleggen op het vervaardigen van objecten van papier, hout, metaal en natuurlijke materialen.

De theeschenkerij is geopend voor koffie en thee met lekkernijen, soep, hartige taartjes en broodjes. Ook de brocantehoeken van Dineke en Tineke in de grote schuur zijn weer volledig opnieuw ingericht.
De toegang op de Lentemarkt is gratis, u bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

15 april 2018
Anke Pols