Nieuwsflits De Boschhoeve september 2019

Op sommige momenten lijkt de tijd zo langzaam te gaan, maar zie … ineens is het alweer september, hoogste tijd voor onze laatste tuinmarkt van het jaar.
En net als voorgaande jaren was het weer een bijzondere zomer. In 2017 (in onze regio, moet je er tegenwoordig bij zeggen) was het te nat en in 2018 veel te droog, de zomer van 2019 was vooral heet, te heet.
Water geven kunnen we gelukkig op de meeste plekken in de tuin. Planten afknippen om de verdamping tegen te gaan of omdat de bloemen domweg verbrand waren was verder de enige optie.
Gelukkig kwam er toch weer regen, waarna een aantal planten een tweede bloei lieten zien. En dankzij de laatste korte hittegolf in augustus floreren de pluktuin en de siermoestuin nog volop.
Net als vorig jaar zijn de dahlia’s in de moestuin weer erg hoog geworden, evenals een aantal groenteplanten en eenjarigen. Het is weer een heerlijke volle jungle geworden!!

nieuws 09-19
We nodigen iedereen dan ook van harte uit om de nazomer bij ons te komen vieren tijdens de Oogstfair van zaterdag 14 september.

Zoals u van ons gewend bent staan het erf en de tuin vol kramen met mooie, lekkere en/of functionele (tuin-)producten. Zoals biologische groenten van De Ommuurde tuin, vele soorten knoflookbollen van kwekerij Eemlook, kaas, worst en wijn, jam en chutney, maar ook tuinboeken en –tijdschriften en boekbindwerk.
Unieke decoraties van natuurlijke materialen, sieraden en keramiek zijn er te bewonderen.
De Plantendokter is weer aanwezig om uw vragen te beantwoorden. En de kraam vol voorjaarsbollen en –knollen van Hein en Corinne Meeuwissen zal natuurlijk niet ontbreken.
In de schuur zijn onze zaden van bloemen en groenten te vinden, alsmede Sneeboergereedschap en gieters. Maar ook prachtige oude en nieuwe serviezen Van De Engelse Serre, brocante uit Frankrijk van Dineke, houten veilingkisten en oude metalen magazijnbakken van Bert Jurrius.
In de hoek van Susan Sieders en haar vriendinnen liggen zelfgemaakte kaarten, glas-in-lood figuren, kraamkadootjes, bramenlikeur en jam.
Buiten is nog keus uit herfstbloemwerk en –boeketten van Anke Pols vol materialen uit onze eigen tuinen. U kunt ook uw eigen najaarsboeket plukken in de grote pluktuin naast de tunnelkas en in onze moederbedden.
In de theeschenkerij serveren Alice en haar team koffie en thee met heerlijke taarten, tulband en broodjes. En tussen de middag zijn er verschillende zelfgemaakte soepen.

De Oogstfair op 14 september wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur De entree bedraagt 4,- euro voor iedereen boven de 12 jaar.

Anke Pols
9 september 2019