Tableware & Flowers op De Boschhoeve

Nieuwsbrief okt. 19

Liefhebbers van (bloemen)serviezen en een sfeervol gedekte tafel komen op 17, 18 en 19 oktober volop aan hun trekken tijdens de serviesdagen op Kwekerij / Tuin De Boschhoeve in Wolfheze

De grote schuur biedt ruimte aan een uitgebreide en unieke collectie oud en antiek serviesgoed van ‘De Engelse Serre’ van Tineke van der Maas uit Bennekom. Botanische thema’s zijn uiteraard ruim vertegenwoordigd (waaronder ‘Sarah’s Garden’ van Wedgwood) maar ook themaserviezen die behoren bij diverse seizoenen en feestdagen worden op passende wijze gepresenteerd.

Het verzamelen van serviesgoed is populair. Soms op kleur, soms op thema en soms lekker alles door elkaar. De serviezen van de Engelse Serre zijn zowel compleet als in onderdelen te koop. Het mixen van oud en nieuw serviesgoed, gecombineerd met bijpassende tafelkleden, servetten, placemats, glaswerk, bestek en kandelaars zorgt ervoor dat hetzelfde servies er steeds weer compleet anders uit gaat zien.

De grote schuur biedt een passende achtergrond voor al dat moois. Want de tafels worden ook nog eens aangekleed met feestelijke boeketten, kransen en (herfst)bloemwerk van de tuinvrouw(en) van De Boschhoeve. Diverse brocantehoeken nodigen uit tot snuffelen. Het tuingereedschap van Sneeboer en de rekken met zaden van kruiden, groenten en bloemen zijn aangevuld. En wie toe is aan een pauze kan in de theeschenkerij genieten van koffie of thee met zoete of hartige lekkernijen. Als het weer ons de komende dagen gunstig gezind is kan in de pluktuin nog een laatste tuinboeket geplukt worden.

Bezoekers zijn welkom op donderdag 17, vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober van 10.00-17.00 uur. Toegang en parkeren gratis.

Anke Pols
6 okt. 2019